NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
یا فاطمة! إن الله یغضب لغضبک و یرضى لرضاک: فاطمه ( سلام الله علیها) جان! خداوند به خاطر خشم تو، خشمگین مى‏ شود و به خاطر خشنودى تو، خشنود مى‏ گردد.
فاطمه زهرا(سلام الله علیها) حبیبه خدا
سخن گفتن از دردانه خلقت هستی فاطمه زهرا سلام الله علیها در جایی که حدیث قدسی وجود خلقت را به وجود فاطمه سلام الله علیها می داند بی معنی است.

پیامبر اکرم(ص) هم با گفتار و هم با عمل مراتب فضل و کمال دختر خود را به مردم نشان مى‏ دادند. هرگاه از سفرى برمى‏ گشتند، ابتدا به منزل فاطمه زهرا( سلام الله علیها) وارد مى‏ شدند و مدتى مى‏ نشستند، سپس به منزل خود مراجعت مى‏ نمودند.  
 
روایاتى که در فضل آن حضرت نقل شده است، (چه در کتب اهل سنت و چه کتب امامیه) بسیار زیاد است، از جمله اینکه فرمودند: فاطمة بضعة منى؛ یؤذینى ما آذاها و یریبنى ما أرابها: فاطمه( سلام الله علیها) پاره تن من است؛ هر که سبب آزار او شود، مرا آزرده و هر که به او بدى رساند، به من بدى رسانده است.  
 
و فرمودند: یا فاطمة! إن الله یغضب لغضبک و یرضى لرضاک: فاطمه ( سلام الله علیها) جان! خداوند به خاطر خشم تو، خشمگین مى‏ شود و به خاطر خشنودى تو، خشنود مى‏ گردد.  

حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها الگوى امام مهدى (عج) 
 
امام زمان (عج) در توقیعى به خط مبارک خود، بعد از دعا براى عافیت شیعیان از ضلالت و فتنه‌ها و درخواست روح یقین و عاقبت به‌خیرى آنها و تذکر به امورى چند مى‌فرماید: «و فى ابنة رسول اللّه صلّى اللّه علیه و آله لى أسوة حسنة»  
 
«فاطمه سلام الله علیها دختر رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله براى من اسوه و الگویى نیکوست.»  
 
در اینکه حضرت مهدى (عج)، کدام گفتار یا رفتار حضرت فاطمه سلام الله علیها را سرمشق خویش قرار داده‌اند، احتمالات فراوانى بیان شده است که در این‌جا به سه مورد آن اشاره مى‌کنیم:  
 
حضرت زهرا سلام الله علیها تا پایان عمر شریفش با هیچ حاکم ظالمى بیعت نکرد.  
حضرت مهدى (عج) هم بیعت هیچ سلطان ستمگرى را بر گردن ندارد. 

شأن صدور این نامه این است که برخى از شیعیان، امامت ایشان را نپذیرفتند.  حضرت در جواب عملکرد آنها فرمود: «اگر مى‌توانستم و مجاز بودم آن‌چنان مى‌کردم که حق بر شما آشکار گردد به‌گونه‌اى که هیچ‌ شکى بر شما باقى نماند، ولى مقتداى من حضرت زهرا سلام الله علیها است. ایشان با اینکه حق حکومت از حضرت على (ع) سلب شد، هیچ‌گاه براى بازگرداندن خلافت، از اسباب غیرعادى استفاده نکرد، من نیز از ایشان پیروى مى‌کنم و براى احقاق حقّم در این دوران، راه‌هاى غیرعادى را نمى‌پیمایم.  
 
حضرت در پاسخ نامه فرموده‌اند: «اگر علاقه و اشتیاق ما به هدایت و دستگیرى از شما نبود به سبب ظلم‌هایى که دیده‌ایم، از شما مردمان روى‌گردان مى‌شدیم». امام، با اشاره به حضرت زهرا سلام الله علیها مى‌خواهد بفرماید: همان‌طورى که دشمنان به حضرت زهرا سلام الله علیها آزار و اذیت روا داشتند و سکوتى که مسلمانان پیشه کردند، هیچ‌کدام سبب نشد که ایشان از دعا براى مسلمانان دست بکشند، بلکه دیگران را بر خود مقدم مى‌داشتند، من نیز این ظلم‌ها و انکارها را تحمل مى‌کنم و از دل‌سوزى و دعا و راهنمایى و. . . براى شما چیزى فرو نمى‌گذارم.

برخی از ویژگی های حبیبه خدا فاطمه زهرا(سلام الله علیها) 
  
رسول خدا(ص) فرمود: فی الجنة درجة تدعی الوسیلة فاذا سالتم الله فاسالوا لی الوسیلة قالوا یا رسول الله من یسکن معک فیها؟ قال علی و فاطمة و الحسن و الحسین در بهشت درجه ای به نام «وسیله» است. هرگاه خواستید، هنگام دعا، چیزی برایم بخواهید، مقام وسیله را از خداوند خواستار شوید. گفتند: یا رسول الله! چه کسانی دراین درجه (مخصوص) با شما همنشین خواهند بود؟  فرمود: علی، فاطمه، حسن و حسین. [فاطمة الزهراء، علامه امینی ص 99] 
 
در کنزالعمال آمده است: 
«فاطمه سلام الله علیها نامش نهادند، چرا که خداوند او و دوستدارانش را از آتش جدا نموده است. صاحب کنزالعمال مى گوید: دیلمى به نقل از ابى هریره این روایت را از رسول خدا نقل کرده است. [کنزالعمال ج 6، ص 219. ] 
 
در صحیح ترمذى به نقل از عایشه، آمده است:  
کسى را ندیدم که شباهت وى و وقار و سیره ى او در نشست و برخاست به رسول اکرم (ص) بیش از فاطمه سلام الله علیها باشد. هرگاه فاطمه (سلام الله علیها) بر رسول اکرم (ص) وارد مى شد، رسول خدا سوى او مى شتافت، او را مى بوسید و در جاى خود مى نشاند. [ صحیح ترمذى، ج 2، ص 319. ]

بیماری فاطمه (سلام الله علیها) 

 
سرانجام فاطمه (سلام الله علیها) بر اثر شدت ضربات و لطماتی که به او بر اثر هجوم به خانه‌اش و وقایع پس از آن وارد گشته بود، بیمار گشت و در بستر بیماری افتاد. گاه به زحمت از بستر برمی‌خاست و کارهای خانه را انجام می‌داد و گاه به سختی و با همراهی اطفال کوچکش، خود را کنار تربت پیامبر (ص) می‌رساند و یا کنار مزار حمزه عموی پیامبر (ص) و دیگر شهدای احد حاضر می‌گشت و غم و اندوه خود را بازگو می‌نمود. 
 
وصیت 
 
در ایام بیماری، فاطمه (سلام الله علیها) روزی امام علی (ع) را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرار داد و به آن حضرت وصیت نمود که پس از وفاتش، فاطمه (سلام الله علیها) را شبانه غسل دهد و شبانه کفن نماید و شبانه دفن کند و احدی از کسانی که در حق او ستم روا داشته‌اند، در مراسم تدفین و نماز خواندن بر جنازه او حاضر نباشند. 
 
شهادت 
 
سرانجام روز سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری یا سیزدهم جمادی الاولی فرا رسید. فاطمه (سلام الله علیها) آب طلب نموده و بوسیله آن بدن مطهر خویش را شستشو داد و غسل نمود. سپس جامه‌ای نو پوشید و در بستر خوابید و پارچه‌ای سفید به روی خود کشید؛ چیزی نگذشت که دخت پیامبر، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، دنیا را ترک نموده و به شهادت رسید؛ در حالیکه از عمر مبارکش بنا بر مشهور، 18 سال بیشتر نمی‌گذشت و بنا بر مشهور تنها 95 روز پس از رسول خدا در این دنیا زندگی نمود.

[ یکشنبه 94/12/2 ] [ 10:42 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 8285
بازدید دیروز: 45846
کل بازدیدها: 5160422